top of page

KLASIKINIAI DRYŽUOTI MEGZTINIAI

Unikalūs ir stilingi nuo darbo iki savaitgalio!


Parkuose, gatvėse, prie biurų... Atrodo, beveik visur atsiranda dryžių. Šiais metais dryžuoti kašmyro megztiniai vis dar yra populiarūs tarp įvairaus amžiaus žmonių.



Dryžuoti megztiniai pasižymi įvairiomis juostelėmis – nuo ​​storų iki plonų, horizontalių iki vertikalių, ryškių iki neutralių. Jie gali suteikti aprangai įvairovės ir įdomumo. Šiame tinklaraščio įraše panagrinėsime dryžuotų megztinių istoriją ir privalumus bei keletą patarimų, kaip juos stilizuoti.



Kasmyro megztinis moterims

Dryžuotų megztinių istorija


Dryžuotų megztinių kilmė siekia XIX amžių, kai Prancūzijos karinio jūrų laivyno jūreiviai juos dėvėjo kaip oficialios uniformos dalį. Juostos dažniausiai buvo baltos ir tamsiai mėlynos spalvos ir buvo būdas atpažinti jūreivius iš tolo.



XX amžiaus pradžioje dryžuoti megztiniai tapo madingi tarp aukštesniųjų klasių, kurie juos priėmė kaip laisvalaikio ir sporto simbolį. Kai kurios žinomos figūros, populiarinusios dryžuotus megztinius, buvo Coco Chanel ir Pablo Picasso.



Dryžuotų megztinių populiarumas augo visą XX amžių, nes juos perėmė įvairios subkultūros ir įžymybės. Pavyzdžiui, šeštajame dešimtmetyje dryžuoti megztiniai buvo siejami su jaunimo kultūra ir maištu. Juos dėvėjo roko žvaigždės, bitnikai ir hipiai, kurie eksperimentavo su įvairiomis spalvomis ir raštais.



Šiandien vis dar populiarūs ir madingi dryžuoti megztiniai. Juos galima rasti įvairių spalvų, raštų ir medžiagų, derinti prie įvairių aprangų ir aksesuarų, nešioti tiek iškilmingomis, tiek neformaliomis progomis.


Kasmyro drabuziai Vilniuje
Dryžuotas kašmyro megztinis

Jums gali kilti klausimas, kodėl dryžuoti megztiniai gali išlikti populiarūs šimtus metų? Štai keletas priežasčių.



Dryžuotų megztinių privalumai


- Dryžuoti megztiniai gali sukurti vizualinį susidomėjimą ir kontrastą Jūsų aprangoje. Jie gali panaikinti vientisų spalvų monotoniją ir suteikti jūsų išvaizdai išskirtinumo.



- Dryžuoti megztiniai gali tikti bet kokiai progai ir stiliui. Nesvarbu, ar norite atrodyti kasdieniškai, formaliai ar madingai, galite rasti dryžuotą megztinį, atitinkantį jūsų atmosferą. Jie niekada neišeina iš mados ir gali būti dėvimi bet kuriuo metų laiku.



- Dryžuoti megztiniai gali sukurti padėti sukurti ilgio ir lieknumo iliuziją, priklausomai nuo dryžių krypties ir pločio.


Taigi, kaip dėvėti dryžuotą megztinį? Turime jums keletą patarimų!


Būdai, kaip sukurti dryžuotą megztinį


- Pasirinkite tinkamą modelį ir spalvą. Dryžuotas megztinis turėtų gerai tikti ir liekninti kūno formas. Svarbu ir juostelių spalva. Norėdami atrodyti profesionaliai, galite pasirinkti neutralias spalvas, tokias kaip tamsiai mėlyną, juodą arba pilką.



- Sluoksniuokite su švarku arba paltu. Dryžuotas megztinis gali atrodyti labiau iškirtinis, kai derinamas su švarku ar paltu. Galite pasirinkti vientisą spalvą, kuri dera arba kontrastuoja su juostelėmis, tačiau įsitikinkite, kad viršutinių drabužių ilgis ir stilius tiks prie Jūsų aprangos.



- Derinkite aksesuarus. Norėdami užbaigti savo dryžuoto megztinio derinį, pasipuoškite neutraliais papuošalais ir avalyne, kurie nekonkuruoja su juostelėmis.




bottom of page