top of page

KAIP PRIŽIŪRĖTI KAŠMYRO MEGZTINĮ (taisymas)


Kašmyro šukutės kašmyro megztinių pūkams nuimti
Kašmyro šukutės

Kaip pataisyti kašmyro megztinius


Pūkavimasis


Pūkavimasis yra maži "burbuliukai", kurie kaupiasi ant kašmyro megztinių ir atsiranda dėl trinties. Jie gali įtakoti Jūsų megztinio išvaizdą, todėl prasminga juos nuimti. „Nors mechaninės pūkelių šalinimo priemonės gali sumažinti pūkelių susidarymą, jos dažnai gali išploninti audinius ar net nupjauti siūlus“, – įspėja CC Kašmyro namų įkūrėjai.


Vietoj to rekomenduojama naudoti specialias šukutes, kurios švelniai slysta per audinį, pašalina pūkelius, bet nesuplonina ar kitaip nepažeidžia jo. „Šukuokite viena kryptimi per apsipūkavusią vietą, tada, pašalinkite nuo šukučių surinktus pūkelius, ", - sako Eglė. "Tai padeda atnaujinti kašmyrinio megztinio išvaizdą!"


Įtrūkimai, skylės ir įplyšimai


Mažas skylutes ir įplyšimus galima pataisyti rankomis adata ir atitinkamu siūlu. Pradėdami nuo apatinės drabužio pusės, atsargiai traukite adatą į viršų vienoje plyšimo pusėje ir žemyn priešingoje pusėje ir pakartokite, jei reikia.


Dėl didesnių skylių "CC Kašmyro namai" rekomenduoja kreiptis į profesionalus ir išsiaiškinti, ar įmanoma drabužį pataisyti.


Užsilaikę kvapai


Kašmyras gali sugerti ir sulaikyti kvapus. Norėdami pašalinti nepageidaujamus kvapus, reguliariai plaukite vadovaudamiesi anksčiau pateiktomis instrukcijomis. Jei atsirado stipresnis kvapas, pavyzdžiui, kandžių rutuliukų, prisotintų kvapų as stipraus kūno kvapo, Eglė pataria iš anksto pamirkyti kašmyro megztinį praskiestame acte. (Dar geriau yra kvepiantis actas, tinkantis drabužiams.)


„Actas natūraliai tirpdo kvapus ir susikaupusias medžiagas, todėl tai puikus sprendimas, kurį galima įtraukti į skalbimo rutiną“, – sako ji. "Norėdami iš anksto mirkyti, pripildykite kriauklę ar vonią vėsaus vandens ir įpilkite acto. Mirkykite 15 minučių, tada tęskite plovimą, kaip aprašyta aukščiau."



kasmyro megztinis aukstu kaklu su pynemis
Kašmyro megztinis aukštu kaklu

bottom of page